oude flessen in nieuwe zakken

wasmand met kruisframe

onze hoogwaardige waszakken voor de wasmand met kruisframe worden gemaakt van PCR-plastic (Post-Consumer Recycled), waardoor materiaal uit de stortplaatsen en oceanen, en koolstof uit de atmosfeer worden gehouden.

ABij simplehuman gebruiken we PCR-plastic om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, zonder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteit van onze producten. Door plastic flessen te upcyclen tot een hoogwaardige waszak, produceren we 76%1minder koolstofdioxide dan wanneer de zak van nieuw plastic zou zijn gemaakt. Door gebruik te maken van verantwoorde materialen hebben we een opbergoplossing voor uw vuile kleding gecreëerd die duurzaam, ademend en waterdicht is.

post-consumer recycled materials and simplehuman x-frame laundry hamper

Onze sterke gerecycleerde polyester is afkomstig van plastic water-, frisdrank-, en sportflessen. Na inzameling worden de flessen grondig gereinigd om alle sporen van de dranken die erin hebben gezeten te verwijderen. De flessen worden vervolgens vermalen tot plastic vlokken, gebakken om eventueel vocht te verwijderen, en gesmolten tot een dikke slurry. De gesmolten plastic slurry wordt gefilterd en door kleine gaatjes geduwd. Dit proces levert dunne plastic draden op, die lijken op visdraad. Deze draden worden gesponnen en verhit tot ze de gewenste soepelheid en dikte hebben. Tenslotte worden de gerecyclede polyester lijnen gebruikt om de tassen voor onze wasmand met kruisframete weven.

  • (1) Aravin Periyasamy and Jiri Militky, “Life Cycle Assessment (LCA) of Recycled Polyester” in Environmental Footprints of Recycled Polyester. Subramanian Muthu (Kowloon, Hong Kong, Springer, 2019), 16.