gemakkelijk recyclen

pedaalemmer met twee compartimenten en compostbakje

juiste plek + juiste tijd

De meesten van ons willen recyclen en composteren, maar onze drukke levens steken daar vaak een stokje voor. En dus wordt er vaak gekozen voor de makkelijkste weg, die meestal niet al te gunstig is voor onze planeet. Bij de meeste mensen staat er in de keuken een afvalbak, buiten een recyclebak of -zak en onder de gootsteen een compostbak (als die er überhaupt al is). Dit is onhandig en leidt ertoe dat mensen vaak voor de eenvoudigste (en daarmee luiste) optie kiezen: alles in de afvalbak gooien. simplehuman heeft dit probleem opgelost door alle drie de bakken in één bak te integreren. Bij onze pedaalemmer met twee compartimenten bevindt zich naast het afvalgedeelte een recycle-emmer. Met een bak waarin je zowel gewoon afval als recyclebaar afval kwijt kunt, wordt afval sorteren een fluitje van een cent. Met je pantoffels aan het oud papier wegbrengen is dus verleden tijd!

Daarnaast hebben we onlangs een compostbakje ontwikkeld dat aan de zijkant van je afvalbak kan worden vastgemaakt, zodat je eenvoudig kunt composteren. Hierdoor kun je tijdens het afruimen op één plek je gewone afval, je recyclebare afval én je composteerbare voedselresten weggooien! Ook kun je het bakje van het magnetische dock afhalen en tijdens het koken op het aanrecht zetten, zodat je voedselresten kunt weggooien terwijl je aan het snijden en hakken bent. Veel klanten hebben ons laten weten dat ze door deze producten meer zijn gaan recyclen en composteren. We vinden het ontzettend fijn om te horen dat deze oplossing zo goed bevalt en klanten in staat stelt om een duurzaam simplehuman-leven te leiden.

verantwoordelijk recyclen

Het was nog nooit zo eenvoudig om lokale recycle- en composteerrichtlijnen te volgen. Zoek op welke richtlijnen er in jouw gemeente gelden of raadpleeg bronnen zoals How2Recycle om te ontdekken wat er wel en niet mag worden gerecycled in jouw regio.